18 Julai 2010

Aku masih seperti dulu....

at 9:30 PTG 0 Komen
Salam....jumpa lagi kita....dah lama x menulis blog...rasa agak canggung sedikit...hehehe...dh seminggu mendaftar di universiti baru,semester baru dan asrama baru, rumet baru je yg xde...huhu...baru sekarang ada masa untuk update blog...kalau ikutkan hati dh malas rasanya nk menulis, tapi disebabkan ramai sgt yg tanya sy bila nk update blog...jd sy pun tulisla....

kenapa eik aku buat title utk entry ni "aku masih seperti dulu"....coz xtau nk tulis pasal apa...jd aku ingin la bercerita serba sedikit ttg diri aku.....

1)aku masih lagi sihat seperti dahulu.....(alhamdulillah)
2)Keadaan fizikalku masih juga seperti dahulu...(ada org cakap aku kurus skit....ye kot..huhu)
3)masih lagi single...(i'm happy to being single..tp klu ada org nk syg sy..sy terima je..haha)
4)masih lagi suka baca novel n tgok movie...(hobi)
5)mempunyai keluarga bahagia..(ini yg paling penting...)

Sem lepas telah dilalui dgn jayanya..walaupun sibuk berpersatuan sampaikan en.Suhailan byk kali pesan kpd kami...jgn fokus kpd persatuan sahaja...belajar lg penting...alhamdulillah...resultku meningkat dgn mendadak sekali dan impian ku tlh tercapai..Alhamdulillah..harap2 sem ni aku masih lg boleh kekalkan prestasi itu....

Sem ni dgn subjek yg agak tough...walaupun ada 2 subjek yg aku dh pnh ambik masa diploma dulu....aku rasa sedikit takut...harap2 aku boleh handle semuanya.... -end-

14 April 2010

Exam is around the corner...

at 7:45 PG 1 Komen
selamat berjuang saya ucapkan kepada semua student2 ipt yang sedang menghadapi peperiksaan..khusus kepada student SMSK PP,saya minta maaf jika ada tersalah silap...berusahalah utk mencapai target anda...apa target saya???saya x berani nk target tinggi2...takut frust menonggeng nanti...tapi target tu still ada...dgn carry mark yang cukup2 makan je...aku target la sekadar yang termampu...

Jadual Exam..

18/4/2010 Human Computer Interaction
20/4/2010 Fiqh Islami
25/4/2010 Asas Pembudayaan keusahawanan
28/4/2010 Object Oriented analysis And Design
29/4/2010 Software requirement Engineering

sem ni rasa x berat sangat coz ada dua paper berbahasa melayu dan bentuk soalannya objektif sahaja...so senang la...x pyh nk beratkan otak menghafal...so gud luck for all...

13 April 2010

Berubah Wajah...

at 11:39 PTG 1 Komen
hai...tgkla wajah baru saya...hehe...cantik x...wrna hijau lg...i love green..saya tukar wajah coz ada org yg dh tiru wajah sy...sgt x suka...so solutionnya sy tukar la diri sy...hehe..

28 Mac 2010

Duit percuma untuk zainab

at 2:04 PG 1 Komen





Aku buka email hr ni...tiba2 aku nmpk 1 email yg bertajuk seperti diatas...isi kandungan email tersebut adlh seperti dibawah:

salam homat zainab,
maaf kalau saya mengganggu,
hanya mahu berkongsi sesuatu yang hebat
saya terjumpa sesuatu yang sangat hebat,
dan saya tau zainab pasti sukakan nya.
Saya terjumpa satu lubang untuk mendapat duit free
tanpa zainab perlu mengeluarkan
apa-apa modal sekalipun.
macama ni,satu search engine baru menawarkan anda
duit dalam dollar dengan anda hanya menggunakan
search engine mereka.
apa yang zainab perlu buat hanyalah daftar percuma
dan menggunakan search engine untuk mencari apa-apa
sahaja di internet.

http://mylook.com/join.php?x=14444

hanya search di MYLook, zainab akan di beri share.
1 search = 1 share = $0.22.

1 hari maksimum 5 keyword search sahaja dibenarkan,
bermakna 1 hari pendapatan minima yang anda boleh jana adalah
$1.10 x 30 hari = $ 33.
memang betul-betul duit free.
tak sampai 5 minit pun anda gunalkan search engine mereka dalam sehari,
anda dah pun boleh dapat $ 1.10


Dan untuk mendapatkan tambahan duit dalam dollar lagi,
zainab boleh perkenalkan rakan=rakan anda untuk mendaftar
dan menggunakan search engine MYLOOK ini.


1 orang yang zainab refer = 5 share = anda dapat $ 1.10
dan anda akan dpt 20% drpd number of shares rakan yang anda perkenalkan tadi

kita abaikan yang 20% tu.

katalah setiap hari zainab dapat memperkenalkan 5 orang rakan,
zainab dah dapat $ 5.50 + $ 1.10 bila anda menggunakan search engine mereka
dalam sebulan zainab akan dapat menjana $ 198 dolar = RM 656.77
tanpa mengeluarkan walau sesen pun duit dari poket anda

zainab tak akan rugi apa-apa jika mencuba,
dan inilah peluang zainab untuk mendapatkan
duit percuma macam ni.So kpd kwn2 sy yg nk cuba mylook..klik la link dibwh..

http://mylook.com/join.php?x=14444

26 Mac 2010

Cara2 mendapat ranking dlm search engine

at 12:38 PG 0 Komen

Mempunyai website yang bagus dan baik, tidak dijamin akan mendapat ranking

yang tinggi di dalam search engine. Bagaimana pengunjung boleh melihat

website anda jika website anda berada dalam kedudukan yang ke 200.

Setiap search engine mempunyai cara dan algoritma mereka masing-masing

untuk menentukan kedudukan atau ranking satu-satu website itu. Tetapi tip

yang diberikan di bawah adalah kaedah yang sering digunakan dalam sebahagian

besar search engine. Pastikan website anda menggunakannya.

1. Keyword pada domain name : jika anda memiliki website yang

menerangkan tentang perkahwinan atau tentang menghasilkan pendapatan

dengan hanya bekerja di rumah, anda boleh menggunakan domain name

seperti ini - wedding.com. perkahwinan.com, makemoneyathome.com,

buatduit.com atau sebagainya.

2. Keyword pada nama file : sebagai contoh anda page website anda

mempunyai artikel tentang menghasilkan pendapatan dengan bekerja di

rumah ataupun mengenai perkahwinan. Tajuk yang anda letak pada artikel

anda adalah seperti ini - 10 Rahsia Perkahwinan Yang Bahagia anda boleh

simpan dengan nama 10_rahsia_perkahwinan_yang_bahagia.html atau 10

Ways To Make Money With eBooks boleh di simpan dengan nama

10_ways_to_make_money_with_eBooks.html.

3. Keyword pada page title : tag

Semestinya setiap title yang digunakan mengandungi keyword yang sesuai

dengan isi/content website anda.

4. Keyword pada headline : bagi anda yang sudah menguasi HTML pasti, dan sebagainya. Tag headline ini sangat baik
mengenali tag

untuk tajuk pada perenggan di page website Get Paid With Surf. Headline ini akan diambil kira oleh search engine.anda. Sebagai contoh -

5. Gunakan keyword yang sesuai pada meta tag : jangan sekali-kali

menggunakan keyword yang sama atau berulang dan tidak mempunyai

kaitan dengan isi/content website anda. Ini dikenali sebagai keyword

stacking/spamming.

6. Keyword pada page isi/content : keyword yang dikehendaki perlu

berada di dalam isi/content page website anda. Gunakan fasa atau kata-kata

lain yang menghubungkan dengan keyword utama. Sebagai contoh keyword

utama adalah insurans ditambah insurans kesihatan atau insurans sewa beli.

7. Meta tags : adalah tag di dalam HTML yang digunakan untuk

mengambarkan keseluruhan isi/content website anda.

8. Link Popularity : adalah jumlah website lain yang meletakkan link ke

website anda. Semakin banyak link popularity website anda, akan semakin

tinggilah ranking website anda di dalam search engine.

Jika anda menggunakan 8 kaedah yang saya berikan di atas, insya'allah website

anda akan mendapat ranking yang baik di dalam search engine.


20 Mac 2010

Suka Suki Annual Dinner

at 3:55 PG 1 Komen














bersama dgn classmate yg sgt sporting n suka bergambar...






























selagi ada tempat yg boleh posing..kita posing ye..hehe




















di bwh cahaya lampu....















bersidai di tepi kolam ikan....















bersama dgn kak ija n kak teha yg berpakaian menepati tema..arabian night















exco2 bersama dgn Dekan FITs..Prof Madya Dr Nordin





























Buat2 ayu...huhu















with org kuat persatuan...wawawun...huhu















kwn sekampung...berkawan dr umur 6 thn lg...




















pengantin sesat...































terpisah dr classmate...















gmbr wawa blur.

17 Mac 2010

assignment oh assignment...

at 3:57 PG 0 Komen
aku penat dh fikir ttg assignment...rasa sgt byk...bila la nk siap...tgh byk2 assigment pun aku masih lg meluangkan masa menolong seseorang yg blh dikatakan agak rapat dgnku membuat blog utk dia pnya bisnes...aku suka tlg org...tp aku x kisah klu xde org yg nk tlg aku..aku blh survive sendiri..dr kecik lg mak n ayah aku mengajar aku utk hdp berdikari..apa2 pun ina,madi n sa mlm ni kita wat assignment usahawan ye...apa yg aku merepek ni??haha..ok la stakat ni shj repetanku...
Related Posts with Thumbnails